IAHP är en internationell ideell organisation

Vad är The Institutes for the Achievement of Human Potential - Institutet för uppnåendet av den mänskliga potentialen?
Låst
Sagomamma
Inlägg: 742
Blev medlem: sön 21 nov 2004, 19:52
Ort: Hässleholm i Skåne
Kontakt:

IAHP är en internationell ideell organisation

Inlägg av Sagomamma »

IAHP är en internationell ideell organisation, vars primära uppgift är av introducera föräldrarna i ett program som ska utveckla den mänskliga potentialen. Föräldrarna lär sig att förbättra och utveckla sina barn neurologiska tillväxt samt att utveckla barnens fysiskt, intellektuellt och socialt.

The Institutes for the Achievement of Human Potential (IAHP) är medlem i The International Academy for Child Brain Development (IACBD), som består av ledande vetenskapsmän, antropologer, terapeuter och neurologer från hela världen. IAHP har också ett formellt samarbete med NASA, som är representerat i IAHP's styrelse av Dr Ralf Pelligra (chef för NASA Ames Research Center). En annan berömd person, som har präglat IAHP:s arbete, är nobelpristagaren Dr Linus Pauling (avliden 1994), mottagare av Nobelpriset två gånger, som i många år satt i IAHP's styrelse. Tidigare har också den världskända antropologen Raymond Dart (avliden 1988) varit den del av dagliga teamet. IAHP startade sin verksamhet 1955 då Glenn Doman inspirerad av neurokirurgen Temple Fay (president of The American Association of Neurological Surgeons, 1937-38) sökte svaret på den helt avgörande frågan: "Varför är friska barn friska?" Glenn Doman och 15 andra forskare, antropologer och läkare reste världen runt för att studera kulturer och uppväxtvillkor i relation förutsättningar och omständigheter för neurologisk utveckling i den mänskliga hjärnan. På så sätt fick man fram en alldeles särskild vetenskap. En vetenskap som idag präglar IAHP's arbete och säkert kommer att prägla historien om den mänskliga utvecklingen många år framöver.

ASCIS
Utveckling av nya metoder och program är även i fortsättningen det som driver institutet och det sker på många plan. IAHP's personal skaffar sig dagligen betydelsefulla erfarenheter genom kontakten med hjärnskadade barn från hela världen. Därtill kommer de forskare som man knutit till sig samt samarbetet med ledande specialister inom t.ex. hörsel och syn, vitaminer och mineraler.
Det senaste är att IAHP har etablerat ett samarbete med det amerikanska löparförbundet och sportfirman ASCIS för att utveckla erfarenheter som rör löpteknik, underlag, skor etc.

En magnet för forskare
The Institutes for the Achievement of Human Potential har idag 144 anställda over hela världen, därtill kommer hundratals frivilliga medarbetare, som bistår med kurser, konferenser och föräldrabesök. IAHP's grundsten för blivande och ännu bättre program kräver emellertid en särskild insats från några av världens mest unika hjärnor, som osjälviskt delar med sig av sin vetenskap och arbetskraft till nytta för alla världens hjärnskadade barn.
IAHP har sedan sin blygsamma start varit en magnet för forskare, läkare och humanister som menar att Institutets arbete var och är så banbrytande att man vill deltaga i verksamheten.
Låst

Återgå till "Information om IAHP och deras neurologiska utvecklingsprogram"