Gastsjö-bröden!
-
- Forumets ordförande
- Inlägg: 11193
- Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
- Ort: Stockholms Skärgård
Hemska människa
Jag kan ABSOLUT INTE BAKA. Har provat och lyckas inte med bröd någe vidare...
Nu har jag kopierat alla recepten i tråden och skall se om jag klarar av något av bröden. De låter ju så FANTASTISKT GODA =P~ =P~
Jag kan ABSOLUT INTE BAKA. Har provat och lyckas inte med bröd någe vidare...
Nu har jag kopierat alla recepten i tråden och skall se om jag klarar av något av bröden. De låter ju så FANTASTISKT GODA =P~ =P~
Tor 2006
BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months.
BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months.
Har du degblandare?
När man misslyckas med bröd är det ofta för att man arbetar för hand och det är tyvärr inte lika bra... när vår degblandare gick sönder så knådade sambon eller jag degarna i 20-30 minuter, och det är vad som behövs utan maskin ...
Därför har vi maskin! Visserligen får man ju hiskeliga armmuskler av knådandet, men...
Gör hellre lite för lösa degar i börjar och grädde dem i så fall i form istället.
Börja med en vanlig vitdeg, de är lättast att lyckas med!
När man misslyckas med bröd är det ofta för att man arbetar för hand och det är tyvärr inte lika bra... när vår degblandare gick sönder så knådade sambon eller jag degarna i 20-30 minuter, och det är vad som behövs utan maskin ...
Därför har vi maskin! Visserligen får man ju hiskeliga armmuskler av knådandet, men...
Gör hellre lite för lösa degar i börjar och grädde dem i så fall i form istället.
Börja med en vanlig vitdeg, de är lättast att lyckas med!
Re: Gastsjö-bröden!
För mej som inte är så hushållsmedveten, vad är klippt råg? Får man detta från en vanlig mataffär? och VAD betyder skållningblomman skrev:Fredag (jag gjorde en halv sats)
Äpplebröd
Skållning (dagen innan)
Klippt råg 500 g
Solrosfrö 300 g
Vatten 500 g
son f?dd augusti 2005. Verktyg och standardmodell sedan f?dseln. Kurad efter kaos och sover numera 12 h!
Klippt råg finns tyvärr inte på Ica, jag köper i en liten ekologisk butik i alingsås, kan tänka mig att du får tag i detta på hälsokost kanske!?
Eller hela rågkärnor, som du sedan kör en halvminut i matberedaren för att krossa skalet litegrann!
Skållning är att du kokar upp vattnet och häller över de torra ingredienserna och rör om, plastar in bunken och låter stå över natten i rumstemperatur!
Eller hela rågkärnor, som du sedan kör en halvminut i matberedaren för att krossa skalet litegrann!
Skållning är att du kokar upp vattnet och häller över de torra ingredienserna och rör om, plastar in bunken och låter stå över natten i rumstemperatur!
Och nu vill Father A ha knådmaskin, hålplåt, mjöl till tusen och en massa ingredienser. Verkar som om vi ska starta ett bageri här hemma
Kram Susan
Kram Susan
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Absolut Om du har lust och ork alltså. Father A är nog den bästa elev man kan ha för intresset för både matlagning och bakning är på topp. Själv är jag den ultimata avsmakaren då jag älskar bröd med mycket smör och smak.
Kram Susan
Kram Susan
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
-
- Forumets ordförande
- Inlägg: 11193
- Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
- Ort: Stockholms Skärgård
Hej Blomman!
Nu du!!! Nu har jag fått min nya fiiiiina assistent och mixer (kitchenaid, känner mig som värsta LYXHUSTRUN, även om det inte var en Jagga ).
Så nu skall här bakas och ätas och lagas. Har en fundering som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.
Jag hade ett tråkigt morotsbröd recept som man skulle göra degen på kvällen och lägga i form för att sen kunna ta ut och grädda på morgonen.
Jag undrar om du har några bra sådana recept på bröd där man kan göra degen och forma bröden för att sen låta dem jäsa 12-24 timmar i kylen eller för all del frysa dem och sen baka direkt?
Några tips?? Snälla, säg jaaaaaaa! [-o<
Nu du!!! Nu har jag fått min nya fiiiiina assistent och mixer (kitchenaid, känner mig som värsta LYXHUSTRUN, även om det inte var en Jagga ).
Så nu skall här bakas och ätas och lagas. Har en fundering som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.
Jag hade ett tråkigt morotsbröd recept som man skulle göra degen på kvällen och lägga i form för att sen kunna ta ut och grädda på morgonen.
Jag undrar om du har några bra sådana recept på bröd där man kan göra degen och forma bröden för att sen låta dem jäsa 12-24 timmar i kylen eller för all del frysa dem och sen baka direkt?
Några tips?? Snälla, säg jaaaaaaa! [-o<
Tor 2006
BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months.
BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months.