Hur länge ska man använda andningslarm?

Utrustning, inredning, kläder och prylar
Skriv svar
Ladybird
Inlägg: 98
Blev medlem: ons 07 sep 2011, 12:34

Hur länge ska man använda andningslarm?

Inlägg av Ladybird »

Hej!

När minskar risken för PSD? Vår pojke är 6,5 månader nu. Hur länge bör man använda andningslarmet?

Vi har Babysense 6 med två larmplattor, varav vi brukar flytta den ena mellan sängen och vagnen när han sover i den ute på dagarna. Detta flyttande verkar ha lett till att den ena plattan har pajat, så vi måste beställa en ny eftersom det behövs två i sängen.

Vad ska man göra? Beställer vi en ny och håller på och flyttar den också, dröjer det ju inte länge förrän den pajar också. Eller ska man låta honom sova utan larm på dagen?

Hur gör ni andra?
Håkan, född 18 oktober 2011
Irmasmamma
Inlägg: 1253
Blev medlem: sön 04 dec 2011, 10:13
Ort: Tyresö

Re: Hur länge ska man använda andningslarm?

Inlägg av Irmasmamma »

Hej! :D

Andningslarm rekommenderas tills barnen är ett år, eftersom det är då risken för PSD är i princip utplånad. Vet dock många som blivit mindre noga med larmet vid daglurarna när bebisen är över halvåret.

Sen brukar det ju bli lite trångt i vagnen för magsovare över halvåret så då kan man förslagsvis sova långluren inne i spjälisen med öppet fönster istället.

Funderade över det där med två plattor i sängen...har också hört att det brukar behövas när barnen blir mer rörliga. MEN vår dotter kan ligga och trycka i vilket hörn som helst av sängen och ändå räcker det med en platta! :shock:
Vi har larmet precis på mitten av sängen, och det verkar räcka att hon har en hand eller fot på plattan för att den ska registrera andningen....
Konstigt att det är så olika?!
Kanske en billigare variant än att köpa nytt larm vore att "förminska" sängen lite med nån typ av madrassering eller kuddar eller dyl.?

:heart:
Irma :heart: 111108, SM från 3 veckor.
Olof :heart: 131008, SM från början.
Skriv svar

Återgå till "Barnasaker"