Tendu, mamma och Käpparna.

Guldkorn att inspireras och lära av
Skriv svar
cissii
Inlägg: 1256
Blev medlem: lör 24 mar 2007, 22:10
Ort: göteborg

Tendu, mamma och Käpparna.

Inlägg av cissii »

Hej :D

En dag när vi var ute och gick så hittade vi en guldkäpp i ett soprum. Den ville Celeste ha och jag kunde inte komma på varför inte. Så det fick hon.
Då förvandlades hon till Farbror Tendu.
Samma dag var vi nere på vårat torg och skulle handla, då kom det en gammal man som oxå hade käpp. Då ropar C till den äldre mannen " titta farbror Tendu har oxå käpp!"
Han svarar inte för han är en sur gubbe. Men det gör inte så mycket, för C har sett en brun dörr. "Titta mamma, en chokladdörr, smaka?".

Eftersom inget stort kan existera utan något litet i C värld, så har vi hittat ett liten pinne som är Celestekäppen och den stora är Mammakäppen. Dom gör alla möjliga saker ihop. Leker, har diskussioner och kramas. Den lilla käppen vill gärna bli buren av mammakäppen, men då säger mammakäppen "Hålla handen eller axlarna" till Celestekäppen. :roll: Ibland blir Celestekäppen ledsen och vill ha en stor kram, sen går käpparna och hämtar snytpapper till C-käppen.

Ungefär en gång om dagen så har vi käpppromenaden. Vi har en lägenhet som man kan runt i, ja i en cirkel. Då går jag först med den stora käppen och C efter med den lilla käppen, så går vi runt runt. Ibland i våra egna världar och ibland samtalar vi om saker.

Käpparna har oxå varsin egen jacka och mössa nu när det är snö. Och C bäddar om dom på kvällen med varsin nalle och kudde, ger dom en puss och säger " gonatti, soooov sååå gooooott".

Vilka underbara käppar.

Ps: det enda negativa med käpperiet är väl att jag ibland får gå ute på stan med en guldkäpp i vuxenstorlek när Celeste har händerna fulla med annat.
Celeste 061208 :heart: -
Världens Bästa Barn
anna
Inlägg: 4523
Blev medlem: tor 25 nov 2004, 14:23
Ort: Ulricehamn
Kontakt:

Inlägg av anna »

:lol: :heart:
Det här var ju bara en för härlig berättelse :!:

(påminner om när Clara höll på med en tandkrämstub som hette Marzipan, som skulle bäddas ner och pratas med i det oändliga :lol: )

kram anna
Mamma till Clara 7 maj -01 och Ida 9 april -03. Driver eget grossistföretag hemifrån huset.
Stilla
Inlägg: 802
Blev medlem: tor 31 jul 2008, 16:00

Inlägg av Stilla »

:D haha, vad härligt det låter! Har ni läst "Astons stenar"? Underbar bok om en hund som bäddar ner stenar som är ensamma och övergivna. :wink: Rekommenderas!
:heart:
:heart: Lilla s och Stora S :heart:
Skriv svar

Återgå till "Om våra Barnaboksbarn"